26 de febrer de 2016
26.02.2016

Un mosso fora de servei sorprèn dos lladres quan provaven d'entrar a un pis

Els detinguts van cometre dos robatoris a finals de gener i es van endur diners i joies de dins dels habitatges

26.02.2016 | 13:33

Un mosso fora de servei ha sorprès dos lladres quan provaven d'entrar a un pis de Girona fent servir el mètode de la radiografia. Els delinqüents utilitzen plàstics durs –d'aquí ve el nom- i els passen entre el marc de la porta i el pany per aconseguir obrir-la. En aquest cas, els lladres eren dos joves de 20 i 22 anys que, després de forçar l'entrada d'un bloc del carrer Bassegoda, provaven de fer el mateix en un dels habitatges del primer pis. Gràcies a l'alerta de l'agent, una patrulla els va poder atrapar in fraganti. A més d'aquesta temptativa, als nois se'ls imputen dos robatoris més (en aquest cas, consumats). A finals de gener, van entrar en dos habitatges de Girona i Salt, d'on es van emportar diners i joies.

Aquest dimarts passat, pels voltants de les tres de la tarda, el mosso fora de servei es trobava al carrer Bassegoda. Allà, va veure dos joves forçant la porta d'entrada d'un bloc de pisos. Per obrir-la, els nois van passar targetes de plàstic dur entre el marc i el pany. Després que accedissin a l'interior, l'agent va donar alerta a la sala i una patrulla de Mossos d'Esquadra –en aquest cas, uniformats- van anar fins al lloc.

Els policies van poder atrapar els dos joves in fraganti quan es disposaven a entrar en un dels habitatges. Els nois estaven al replà del primer pis i, amb les targetes de plàstic, provaven de forçar la porta del domicili.

Quan van veure la patrulla, els dos lladres van intentar fugir escales amunt. Però els agents els van poder interceptar i detenir al pis superior. Els dos joves tenen 20 i 22 anys, són de procedència marroquina i veïns de la ciutat. Al damunt, la patrulla els va trobar dues targetes de plàstic rígides. Totes estaven vinclades o trencades dels extrems, cosa que feia evident que les havien fet servir per forçar portes.

Dos robatoris més a Girona i Salt

Els mossos es van endur els dos joves emmanillats cap a comissaria. Allà, la policia els va poder relacionar amb dos robatoris més. Havien tingut lloc a dos domicilis de Girona i Salt els dies 25 i 29 de gener, i en tots dos casos, els lladres per entrar havien fet servir el mètode de la radiografia. De dins dels pisos, se n'havien endut diners i joies.

Els detinguts, que tenen antecedents, han passat aquest dijous a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Després de prendre'ls declaració, el jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs.

Els Mossos d'Esquadra han aprofitat aquesta detenció per reforçar els consells de seguretat. La policia demana que, sempre que se surti de casa, es passi la clau al pany (perquè d'aquesta manera, el mètode de la radiografia no és efectiu). A més, en el cas dels blocs de pisos, també demanen que es tanqui la porta principal d'accés amb clau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook