El Jutjat d'instrucció 3 de Girona ha ordenat el desallotjament del bloc Salt, on hi viuen 21 adults i 25 nens. La PAH Girona-Salt va tornar a ocupar l'edifici a finals de maig. La portaveu, Marta Afuera, ha assegurat que no marxaran voluntàriament i ha alertat que les famílies que viuen a l'edifici no tenen cap altre lloc on anar. "Si s'executa el desallotjament, es quedaran al carrer", ha afirmat Afuera. Segons l'ordre del jutjat, les famílies tenen fins aquest dijous a les deu del matí per marxar. "En cas de no fer-ho o no voler atendre els requeriments, els agents procediran a desallotjar immediatament les persones que estiguin ocupant", ordena el jutge. Les famílies que viuen a l'edifici s'han concentrat a la porta per impedir que els Mossos d'Esquadra puguin executar el desallotjament.

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona-Salt, Marta Afuera, ha explicat que ahir van rebre una notificació dels Mossos d'Esquadra que la intervenció policial podia efectuar-se a partir de les 10.00 hores d'avui, encara que de moment encara no s'ha dut a terme.

Marta Afuera, que participa en la mobilització que duen a terme els residents a les portes del edifici, ha assenyalat que, si es produeix finalment el desallotjament, es tractaria d'"un atemptat gravíssim contra els drets humans més bàsics".

La PAH ha instat el Parlament català que pressioni la propietat de l'edifici, que correspon a la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), conegut com a 'banc dolent', perquè ofereixi una alternativa a les famílies.

Un total de 25 menors i 21 adults viuen al bloc, després que va ser novament ocupat després del desallotjament del 2013.

"Les famílies que van desallotjar van intentar sobreviure com van poder, però la seva situació és precària, gairebé no tenen ingressos ni possibilitat de pagar subministraments bàsics, així que algunes sense alternativa habitacional van haver de tornar", ha relatat Marta Afuera.

Afuera ha explicat que, "al final, en tenir un grup sencer en situació d'emergència, no hi va haver més remei que alliberar de nou l'edifici".

La d'ahir és la tercera comunicació que ha rebut la PAH per desallotjar aquest bloc i la mobilització d'avui pretén frenar-la, com va passar en les altres dues ocasions.