05 de abril de 2016
05.04.2016
Diari de Girona

Posaran punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics al nord i al sud de Girona

S'afegiran a l'aparell doble que hi ha a la plaça Catalunya i el subministrament s'estima que tindrà un cost màxim de 53.000 euros

05.04.2016 | 00:00
L'aparell amb dues sortides per recarregar vehicles, a la plaça Catalunya.

L'Ajuntament de Girona preveu posar dos punts més de recàrrega de vehicles elèctrics, que s'afegiran a l'aparell doble que hi ha a la plaça Catalunya i d'un de l'empresa Tesla, al cotat de l'hotel Ibis. Els dos nous aparells seran de recàrrega ràpida. Un serà a la part nord de la ciutat i l'altre, al sud de municipi. Un se situarà Girona 2, a l'entorn dels carrer Brugent i Reggio Emilia. L'altre a Fontajau o Sant Ponç. El concurs per al subministrament de les instal·lacions ja està obert i el preu de sortida és de 53.000 euros.

El regidor de Via Pública i Mobilitat, Joan Alcalà, ha explicat que la idea és facilitar la càrrega ràpida -d'uns vint minuts- i ha apuntat que no es col·loquen en un lloc cèntric perquè no s'utilitzi com a estacionament. Alcalà ha asenyalat que es vol «facilitar la mobilitat en vehicle elèctric i aquestes noves ubicacions ajudaran als vehicles que facin desplaçaments llargs».

Disposaran de tres mànegues diferents per poder fer la càrrega. Així, seran compatibles amb tots els sistemes d'endolls que hi ha al mercat. Conforme es vagi consolidant el servei, hi hagi una aplicació per donar-se d'alta per carregar. De moment però, serà amb la targeta actual, compatible amb altres poblacions com Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook