El grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona ha proposat que s'equipari a l'alça la dotació econòmica de les quatre biblioteques escolars de la ciutat, arran de la polèmica per l'anunci del govern de Girona de reduir l'aportació municipal a la biblioteca Montfollet, de Santa Eugènia, per dedicar diners també a altres projectes semblants en altres barris.

«La cultura té un potencial cohesionador evident», ha afirmat la portaveu d'ERC-MES a?Girona, Maria Mercè Roca, que ha afegit que creu que «una ambiciosa política de biblioteques és positiva per a la ciutat».

Maria Mercè Roca s'ha referit a la biblioteca Montfollet com «un model d'èxit» que fou molt benvinguda al barri quan es va obrir. Roca ha exposat que «Santa Eugènia és un barri mancat d'equipaments en relació a la densitat de població que acull», i ha expressat també que es tracta d'un sector «molt castigat per la crisi, que necessita elements de dinamització i de generació d'oportunitats».

Roca ha afirmat que està d'acord amb les afirmacions del regidor de cultura en relació al fet que no es poden produir greuges comparatius entre les quatre biblioteques escolars de la ciutat. «Nosaltres també defensem que s'equipari la dotació econòmica que reben de l'Ajuntament», ha afirmat, «però que s'equiparin a l'alça». En aquest sentit, els quatre equipaments rebrien 16.000 euros anuals i no 4.000 euros com fins ara.

La portaveu republicana ha assenyalat que «si la ciutat es pot gastar 50.000 euros de cop per a l'estrena puntual de Joc de trons, pot invertir també 16.000 euros a l'any per mantenir una biblioteca».