13 de juny de 2016
13.06.2016

El Celler de Can Roca pot revalidar avui el títol de "millor restaurant del món"

La gala dels 50 millors restaurants del món comença a les dues de la matinada i la pots seguir en directe a Diaridegirona.cat

13.06.2016 | 19:55

El Celler de Can Roca de Girona sabrà avui si al llarg dels propers dotze mesos torna a ostentar el títol de "millor restaurant del món". Aquesta matinada, la revista 'Restaurant' celebra a Nova York la gala on escull els 50 millors establiments del planeta. Els gironins ja han obtingut el màxim reconeixement en les edicions de 2013 i 2015.

Els germans Roca arriben als Estats Units amb la tranquil·litat d'haver espremut al màxim l'oportunitat que suposa aquest reconeixement. La gala comença a les dues de la matinada i la pots seguir en directe a través del nostre web.


Onze anys a la llista

El Celler de Can Roca fa onze anys que va entrar per primera vegada en aquesta llista i és el segon establiment gironí -després d'El Bulli de Ferran Adrià- que va aconseguir coronar el rànquing. Els germans Roca van arribar a la primera posició el 2013, superant el danès Noma de René Redzepi.

El 2014, els papers es van invertir i l'establiment de Copenhaguen va passar per davant d'El Celler de Can Roca, que va quedar en segona posició. Aquell any, els organitzadors van crear el premi al millor pastisser del món, que es va endur el responsable de la part dolça d'El Celler, Jordi Roca.

Un any més tard, el 2015, el restaurant gironí tornava al capdamunt de la llista. Darrere de l'establiment gironí hi ha l'Ostreria Francescana de Mòdena (Itàlia) i el Noma de Copenhaguen. Com ja va passar el 2013, Girona es va bolcar amb els germans Roca i va celebrar aquest nou èxit.

Secretisme entorn al guanyador

La llista dels 50 millors restaurants del món que elabora anualment la revista 'Restaurant' es configura a través dels vots de 900 experts del món de la gastronomia, que voten set restaurants cadascun. No hi ha cap criteri establert per determinar per quin restaurant votar i cada jutge escull segons la seva experiència personal.

Els organitzadors de la cita s'han marcat com a prioritat que no hi hagi filtracions i es preveu que el guanyador no es conegui fins la nit de dilluns (matinada de dimarts a Catalunya), quan el Cipriani Wall Street de Nova York s'ompli per reunir les primeres espases de la cuina mundial. "Són una mica cruels amb això perquè ens fan patir fins al final", assenyala el xef Joan Roca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook