L'Audiència de Girona ha jutjat avui al presumpte autor d'uns abusos sexuals comesos el 2012 a un menor de dotze anys de Salt (Gironès), per a qui el fiscal reclama una pena d'onze anys de presó.

El processat és un ciutadà hondureny de 32 anys i veí d'aquesta mateixa localitat, Fredy S.M., que actualment es fa dir Laura i que es declara transsexual.

L'acusat, sobre el qual pesen els delictes d'abús a menor i exhibicionisme, ha negat com pretén la fiscalia que realitzés pràctiques sexuals amb la víctima i altres adolescents d'entre catorze i setze anys, encara que ha reconegut que exercia la prostitució i que els nens el visitaven al seu pis.

Fredy S.M. ha esgrimit que sabia que es posaria "la soga al coll" si tenia relacions amb menors, per això mai va passar d'una simple amistat.

El cas es va destapar el 18 de novembre del 2012 quan la Policia Local de Salt va acudir al pis del processat per la suposada presència d'un home amb un ganivet i va localitzar quatre menors.

Els agents, que ja tenien coneixement que en un domicili de l'edifici hi havia queixes per soroll, van saber pels nens, tots de nacionalitat marroquina, que hi acudien perquè l'acusat els contactava per xarxes socials i els feia "fel·lacions gratis".

Tant davant la policia com en fase d'instrucció davant del jutge, la majoria va reconèixer que anava al pis per aquest motiu, encara que alguns ho han negat durant la vista oral i altres han manifestat que no se'n recorden, inclosa la víctima principal.

El sergent que va portar la instrucció del cas ho ha atribuït, possiblement, a què aquest tipus d'accions provoca molta "vergonya" i està molt mal vist en el món musulmà.

Per això, la fiscal ha demanat que s'investigui per fals testimoni tant la víctima com tres joves més que l'acompanyaven el dia que els van localitzar i que avui han declarat com a testimonis, la majoria coneguts de la policia per diferents delictes.