Vint-i-tres alcaldes gironins han fet una crida a la participació ciutadana en l´acte central que organitzaran aquest diumenge l´ANC i Òmnium Cultural a Salt (Gironès). Ho han fet aquest dijous just al punt on ha de començar la manifestació, a l´avinguda dels Països Catalans i a tocar de l´edifici de l´Estació Jove de Salt.

Amb aquest gest, els alcaldes de diferents municipis i formacions han volgut demostrar la unitat del territori per aconseguir que aquesta sigui la "Diada més multitudinària" que s´hagi viscut fins ara a la demarcació, segons paraules de l´alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), que ha assegurat sentir-se "acompanyat" en tot allò que està fent falta per acollir aquest acte al seu municipi.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat que els alcaldes i alcaldesses gironins "estan a punt" per donar compliment al mandat dels ciutadans i també per aconseguir la independència de Catalunya.

Els organitzadors han informat que ja s´han superat els 30.000 inscrits i que confien que l´assistència sigui encara més gran.