Fnac obrirà a finals d'any un establiment a l'Espai Gironès, a Salt. D'aquesta manera es concreten els plans de la distribuïdora de productes culturals, d´oci i tecnologia, que ja fa dos anys va incloure Girona en el seu pla de desenvolupament.

El nou establiment de la multinacional francesa estarà situat a la planta principal, en un espai de 695 metres quadrats que fins fa poc estava ocupat per la firma Miró. Serà la primera botiga que Fnac obrirà a la demarcació de Girona i la sisena a Catalunya.

Aquest nou anunci forma part del pla d´expansió de la companyia, amb el que pràcticament duplicarà la seva presència a Espanya en els propers cinc anys. Les recents inauguracions de Fnac a Andorra al Principat i de Fnac Connect a Bilbao, juntament amb altres projectes futurs, confirmen el model de creixement de la marca.

En un comunicat difós pel centre comercial, el gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, explica que l'obertura "ens permet comptar a les nostres instal·lacions amb una firma de referència en el sector cultural i de l´electrònica com Fnac i pel fet que el lloc escollit per aterrar a les comarques gironines sigui el Centre Comercial de Salt".

Per la seva part, Marcos Ruão, director general de Fnac España, ha manifestat a propòsit d´aquesta propera obertura que "estem molt contents d´augmentar la nostra oferta a Catalunya, on sempre hem estat molt ben acollits i on tenim botigues emblemàtiques a Barcelona. A més, fer-ho dins un Centre Comercial de referència com Espai Gironès, on compartim espai amb grans marques, augmenta la nostra confiança en la implantació d´aquesta nova botiga".

Fnac és la primera distribuïdora a Europa de productes tècnics i culturals i constitueix un exemple únic d´aliança entre comerç, cultura i tecnologia. Creada al 1954 a França, compta amb una xarxa de 199 establiments repartits en nou països ( França, Espanya, Portugal, Suïssa, Bèlgica, Marroc, Brasil, Qatar i Costa de Marfil). Al 2015 va aconseguir una facturació de 3.876 milions d´euros i compta amb 14.100 treballadors.

La seva implantació a Espanya es va iniciar al desembre de 1993. Actualment, Fnac Espanya compta amb 28 botigues físiques més la virtual. Està present a Madrid (6), Barcelona (5), Saragossa (2), València (2), A Coruña, Alacant, Astúries, Bilbao ( 2), Màlaga, Marbella, Múrcia, Sant Sebastià, Sevilla, Valladolid i Pamplona. A més, té una botiga al Principat d´Andorra.