El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha repartit i difós aquest matí una esquela satírica per denunciar el tancament dels quioscos a la ciutat. L’acció coincideix amb el tancament del quiosc de Jaume I, així com amb l’enderrocament imminent del de Plaça Catalunya. Maria Mercè Roca ha expressat preocupació per “un model de ciutat que enderroca punts de cultura com són els quioscos”, i ha afegit, “amb l’opinió en contra dels veïns”.

Maria Mercè Roca ha considerat que els quioscos “són punts de trobada ciutadana i espais de fàcil accés a la cultura”, i ha contrastat la decisió de l’Ajuntament de Girona amb el de Barcelona, que va decidir allargar la concessió dels quioscos de la ciutat fins al 2030. Roca ha denunciat “un model de ciutat que enderroca punts de cultura”, i ha afegit, “amb l’opinió en contra dels veïns”. També ha expressat preocupació per la política “d’anar apartant de la geografia de la ciutat els seus elements més populars i emblemàtics”. Segons Roca, “el model de ciutat aparador que imposa el govern no és amable per als gironins i les gironines”.

"Prioritats equivocades"

L’esquela satírica que ha repartit el grup municipal d’ERC-MES aquest matí “pretén denunciar la desaparició dels quioscos de la ciutat”, i amb ells, “un punt de trobada ciutadana i d’accés a la cultura”. També han deixat clar que, tot i la literalitat de l’esquela, “el nostre grup està a favor que la ciutat aculli festivals”, però ha denunciat que el govern “faci incompatible aquests esdeveniments amb la cultura de base”.

Han denunciat, en aquest sentit, que l’equip de govern “gasta però no inverteix” i que “té les prioritats mal enfocades”. Per la coalició, “caldria redimensionar moltes partides de despesa amb escàs retorn social”, i alhora, “apostar per les activitats que fan ciutat dia a dia i d’interès general”. L’enderrocament dels quioscos és un exemple, ha conclòs Roca, d’aquesta política erràtica i desencertada en les prioritats.