El síndic de greuges, Rafael Ribó, intercedirà per garantir que l'estació del TAV compleix amb tots els requisits de seguretat. Ahir es va reunir amb un representat dels veïns de Sant Narcís, l'expresident de l'associació, Martí Carreras, que li va transmetre el malestar pel fet que encara no està aprovat el pla d'autoprotecció del túnel del TAV. Adif i el Departament d'Interior fa temps que s'intercanvien el document perquè la Generalitat no el vol donar per bo, ja que hi veu mancances.

Ribó va lamentar que una estació que és «un equipament d'altíssima innovació tecnològica» tingui encara «deficiències immenses» des del punt de vista de la seguretat. Per això, obrirà una investigació i requerirà informació a totes les parts per esbrinar què manté encallat aquest pla d'autoprotecció. El Síndic recorda que ja va obrir una investigació d'ofici després de les inundacions del 2014 però que el tema encara no s'ha resolt.

El representant dels veïns va lliurar un informe dels Bombers a Ribó, on es qüestiona la intervenció del cos si es produeix una situació d'emergència. «Ens preocupa molt que siguin els mateixos Bombers els que dubtin de si podrien accedir al túnel en cas d'emergència i ens preocupa que quan Adif fa els simulacres de seguretat els Bombers ni hi participin», va declarar Carreras.

Per això, el síndic es va comprometre a a recopilar tota la informació sobre el cas per determinar per què encara no s'ha signat aquest document i va instar els veïns a recollir signatures en aquest sentit i entregar-los-hi. De fet, els veïns ja estan recollint signatures per demanar a l'Ajuntament de Girona que porti Adif als tribunals per la «inseguretat» del túnel.

Trenta crespons negres més

Precisament avui, a les sis de la tarda, hi haurà una nova protesta de l'Associació de Veïns de Sant Narcís per denunciar la lentitud de les obres al parc Central derivades de l'arribada del TAV i denunciar la inseguretat del túnel. Com cada dia 18 es penjaran 30 crespons negres, corresponents al darrer mes i l'entitat convidada a participar-hi és la Federació d'Associacions de Veïns de Girona.