Els Mossos han arrestat un home per estafar 124.850 euros a set persones a qui oferia grans guanys per invertir el seu capital. L'home els prometia guanyar un 5% dels diners invertits i com a garantia oferia als inversors lingots d´or falsos.

L'arrestat és un veí de la ciutat de Girona, de 63 anys i de nacionalitat espanyola. Està acusat de ser el presumpte autor d´un delicte continuat d´estafa i falsedat documental.

El detingut, amb antecedents, va passar el 22 de març a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació es va iniciar el passat 27 de febrer quan es va detenir a Girona un home per una possible compravenda de joies sostretes. El mateix dia es va dur a terme una inspecció al local de compravenda que regentava el detingut i, entre altres objectes, es va recollir diversa documentació. En aquesta operació, van detenir pare -l'area arrestat- i fill.

Cobrava l'atur tot i treballar

Gràcies a la documentació intervinguda, la policia va poder constatar que l´home havia fet una defraudació a la seguretat social i un delicte de falsificació de document públic ja que es va verificar mitjançant el Ministeri de Treball i la Seguretat Social que l´home cobrava el subsidi de l´atur trobant-se en una situació laboral activa. Per aquests fets, els mossos el van tornar a detenir el dia 9 de març.

Tanmateix els investigadors van comprovar que en la documentació decomissada hi havia una sèrie de còpies d´escriptures públiques on el responsable de l´establiment estava realitzant un activitat comercial fraudulenta.

Els agents van esbrinar que l´estafador es guanyava la confiança de les víctimes fent-se valer de la seva amistat i de la fiança que donava al presentar-se com una persona solvent i experta en negocis, gerent d´un negoci de compravenda d´or.

L´home proposava als seus coneguts que invertissin un capital en un depòsit financer i que a canvi els proporcionaria un guany del 5% mensual. Com a garantia de la seva liquiditat i emparança en la seva condició d´expert i marxant d´or, els feia lliurament d´uns lingots d´or que avalaven el negoci.

En tot el procés de l´enganyifa, l´estafador feia incís a les víctimes que no podien fer cap gestió amb els lingots i que únicament els podien guardar com a garantia.

Amenaçava les víctimes

A l´hora que les víctimes havien de cobrar els seus interessos l´home actuava de diferents maneres: pagava una o varies mensualitats per no aixecar sospites i captar més víctimes i després deixava de pagar amb excuses sobrevingudes o enganyava les víctimes amb una nova reinversió per obtenir més interessos.

Al llarg de les transaccions amb les víctimes, l´estafador va intimidar i coaccionar a les set persones amb amenaces amb una arma blanca o insinuava que tenia coneguts perillosos de les màfies italianes. Per aquest motiu, la gran majoria de les víctimes estaven atemorides.

La investigació va concloure que l´home havia estafat 124.850 euros a les set víctimes i que els lingots d´or eren falsos.

La policia el va tornar a detenir el passat 20 de març com a presumpte autor d´un delicte continuat d´estafa i falsedat documental.