El Servei Municipal d'Ocupació (SMO) de Girona arribarà als barris per tal de millorar l'atenció i assessorament per a la recerca de feina a les persones que més ho necessiten. D'aquesta manera, cadascun dels centres cívics de la ciutat (Taialà, sector Est, Palau, Pont Major, Barri Vell, Santa Eugènia i Sant Narcís) tindrà un tècnic un dia a la setmana per ajudar els veïns de la zona a formar-se i buscar feina.

Segons va explicar el regidor d'Ocupació, Joaquim Rodríguez, l'Ajuntament ha detectat que a molts veïns de la ciutat els costa desplaçar-se fins a l'SMO, que té la seu a Sant Narcís. Per això, han decidit apropar aquest servei a la ciutadania a través del projecte SMO als Barris, que vol oferir una ajuda personalitzada i de proximitat.

La previsió municipal és que l'SMO als barris es financi a través del programa municipal Girona Actua, mentre que en els casos de Sant Narcís i Santa Eugènia es farà a través d'un dels programes estrella del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), que als atorga un finançament especial d'un milió d'euros. En total, el consistori preveu que 700 persones participin en els programes de Treball al Barri i Girona Actua. D'aquestes, calculen que unes 105 persones participaran en les les càpsules formatives al propi barri.

Els objectius del pla són facilitar i millorar l'accés dels gironins als serveis de l'SMO, fer un diagnòstic de les necessitats i possibilitats d'ocupació de cada barri i generar accions específiques.