La fira Tocs de Vi de l'Empordà a Girona, que ha tingut lloc aquest cap de setmana a la plaça de la Independència, ha tancat la millor de les seves cinc edicions amb prop d'11.000 visitants i més de 53.000 degustacions servides entre vins de la DO Empordà i tapes dels restaurants de la plaça, segons l'organització.

En paral·lel a la fira, s'han celebrat per segona vegada els tastos en espais emblemàtics de Girona. De dimecres a dissabte, es van celebrar 12 tastos en espais singulars, que van registrar una ocupació mitjans del 92,4% amb gairebé 300 participants. De fet, 9 dels 12 tastos celebrats van esgotar les entrades.

La programació de tastos a espais emblemàtics de la ciutat, suposa, d'una banda estendre l'esdeveniment més enllà del seu nucli central, la plaça de la Independència, per reforçar el coneixement dels valors monumentals de la ciutat i generar activitat en els museus, i d'altra banda, es dóna l'oportunitat als cellers de mostrar d'una manera més didàctica i atractiva els seus productes.

Tocs de Vi de l'Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l'Associació de Bars i Restaurants de la plaça de la Independència, i amb la col·laboració de l'Ajuntament, i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat.