El nou accés central a les estacions del tren d´alta velocitat i d´autobusos des de la zona del carrer del Bisbe Sivilla del parc Central ja està obert. D´aquesta manera, queda inutilitzat l´accés que hi havia fins ara a l´edifici satèl·lit de l´estació des de la plaça d´Espanya i des de l´estació del tren convencional (conegut com a finger) i l´única forma que tindran els usuaris per accedir a les andanes tant de l´estació d´autobusos com de l'estació de tren d´alta velocitat serà a través de la porta principal que s´ha obert a la zona del parc Central i el carrer del Bisbe Sivilla.

El tinent d´alcaldia i regidor del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, ha assenyalat que «estem contents perquè és un pas més per anar recuperant la tranquil·litat en aquest espai de la ciutat i constata que les obres van avançant tal com està establert». El regidor ha remarcat que «en el moment en què ens trobem, i atenent que properament s´hauran d´iniciar les obres de la marquesina, encoratgem els responsables de l´estació perquè totes les actuacions que afecten els accessos per als usuaris de les estacions es facin de la manera més coordinada possible».

Es preveu que el desmuntatge de les instal·lacions del finger que fins ara connectava l´estació convencional amb l'edifici satèl·lit de l´estació d'alta velocitat i d´autobusos comenci entre els mesos de setembre i octubre. L'Ajuntament va assumir el compromís de fer-se càrrec del cost d'aquest desmuntatge, que executarà Adif. Així mateix, el projecte de la nova marquesina que s´ha d´instal·lar en l´espai que deixarà lliure el finger està en fase de licitació i es preveu que s´adjudiquin les obres durant la tardor.