El mateix dia que l'Ajuntament de Salt aprovava inicialment, en un ple extraordinari, la modificació puntual del Pla General per desenvolupar urbanísticament el sector Sud (on aniria un possible Ikea), Vilablareix celebrava també un ple extraordinari per fer el mateix tràmit en relació amb la part del territori que tenen en aquest sector i que queda entre ambdós municipis (de l'AP-7 al nord de la C-65 i al sud al camí dels Carlins).

El ple de Salt, a les 9 del matí, va superar el tràmit sense dificultats. 18 vots a favor i dues abstencions d'IpS-CUP, al govern, que va rebre les crítiques de l'oposició. A Vilablareix, el tràmit al ple a dos quarts de vuit del vespre es va aprovar amb el suport de tots els grups per modificar el Pla que permetrà que la zona dels Carlins sigui sector industrial i comercial i formi la gran zona amb Salt. El regidor d'Urbanisme de Vilablareix, Pau Rovira, va destacar que la zona pugui ser sector industrial i comercial: «Classifiquem el sòl com a urbanitzable, destinat com a activitat econòmica que és el que permet fer el pla urbanístic de Girona».

El sector Sud consolida l'àrea metropolitana de Girona, formada per Girona, Salt, Vilablareix, Sarrià i Fornells de la Selva.