La festa major del barri de Santa Eugènia de Ter té enguany un acte especial: la inauguració del parc de Núria Terés i Bonet, nom que batejarà la zona de la nova frontissa. El nom de Núria Terés (1962-2016), la que va ser regidora de l'Ajuntament, professora i veïna eugenial, ja va ser aprovat per la comissió del nomenclàtor de Girona per denominar i batejar la nova frontissa, proposta de la Mancomunitat de Santa Eugènia.

La Festa Major del barri tindrà lloc del 2 al 17 de setembre i, entre els altres destacats, hi haurà la inauguració d'aquest parc. Un acte dels veïns que tindrà lloc el pròxim 9 de setembre. En concret, a les 10 del matí, hi haurà una biciletada popular que sortirà de la plaça del Barco i arribarà al nou parc de Núria Terés i Bonet a les 12 del migdia a l'escultura Cossos i formes de Rosa Serra de la nova frontissa on hi haurà un record que servirà per inaugurar «eugeniencament», és a dir, fet pels veïns, el nou Parc de Núria Terés.

L'acte està convocat per la Mancomunitat de Santa Eugènia-Can Gibert, hi haurà dos parlaments, un de Puri Molina (veïna i amiga de Terés) i de Bernat Quintana (fill de l'exregidora). L'acte també tindrà actuacions musicals.

Entre altres activitats, la Festa Major del barri inclourà un pregó musical a càrrec del Cor Àkan i l'Orquestra Eugenial a les 9 de la nit del divendres 8 al parc de Núria Terés. També destaca la segona Trobada Gegantera del Ter, que comptarà amb onze colles de pobles que comparteixen el Ter i que servirà, també, per reivindicar el riu gironí. Aquest acte serà el diumenge dia 10 a les 11 del matí amb cercavila pels carrers.