L'Ajuntament de Girona compleix el 100% dels indicadors de l'índex de transparència dels consistoris (ITA) en l'última avaluació que ha elaborat l'Organització Transparència Internacional d'Espanya, efectuada aquest 2017 i que s'ha fet pública recentment.

Aquesta és la sisena edició de l'avaluació que l'entitat porta a terme per mesurar el nivell de transparència dels principals ajuntaments d'Espanya, 110 en total.

Des del consistori es destaca l'evolució de Girona en aquests sis anys, ja que ha passat de complir el 63,1% dels indicadors el 2008 al 100% obtingut aquest any.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha agraït la feina a tot el personal municipal que ha treballat perquè això sigui possible: "és un reconeixement a la feina que ja fa temps que vam començar, i que ha arribat a nivells d'excel·lència en transparència i en facilitat d'accés a la informació", ha detallat.

"Complir el 100% dels indicadors consensuats internacionalment ha de donar la seguretat al ciutadà que aquest és un ajuntament al seu servei, i que pot accedir a tota la informació que necessita", ha mantingut l'alcaldessa.

En aquesta línia, ha afegit que es continuarà treballant per avançar encara més i anar més enllà dels indicadors oficials per garantir un consistori i una acció de govern el més transparent possible.

Per portar a terme l'avaluació, l'Organització Transparència Internacional d'Espanya ha utilitzat un conjunt de 80 indicadors, dividits en sis àrees en les quals l'Ajuntament de Girona ha obtingut el 100% de puntuació.