Seguia a peu de carrer l'evolució de la jornada d'aturada general... i va acabar estirat en un llit de l'hospital Santa Caterina, a Salt. En Jesús Badenes, company, cap de la secció d´Economia de Diari de Girona, va ser víctima d'una agressió esgarrifosa quan acabava de gravar, mòbil en mà, el pas d'un piquet informatiu al passeig dels Països Catalans de Salt.

«M'´han gravat»

«M'han gravat, m'han gravat», són les últimes paraules que recorda haver sentit el periodista abans de perdre el coneixement. No sap com va anar tot; no sap com va acabar al terra estabornit.

Un testimoni que es va posar en contacte amb aquesta redacció assenyalava que Badenes hauria rebut una coça al cap per part d´un indesitjable, que «anava acompanyat d'una altra persona i que aparentment no formava part del piquet». Aquesta versió va ser confirmada per altres testimonis presencials de l'agressió.

Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets, en la línia del relat dels testimonis, que també apuntaven que l'agressor s'hauria enfrontat amb el piquet. Qui va acabar rebent, però, va ser el periodista.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va condemnar els fets al Twitter: «Un periodista agredit a Salt. El Col·legi rebutja qualsevol violència i recorda que informar és un dret». De la seva banda, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, va parlar amb Badenes per interessar-se pel seu estat de salut i es va desplaçar fins a la redacció del diari, al número 2 de l'avinguda General Mendoza de Girona, per expressar el seu suport als treballadors que ahir cobrien els serveis mínims per informar de l´aturada general.

A l'hospital, van explicar els responsables mèdics, se li van practicar diverses proves per confirmar que no tenia cap lesió d'importància al cap. Ahir, el periodista estava «estable» i va passar la nit en observació. Els metges preveien donar-li l'alta aquest matí.

El Col·legi de Periodistes en un tweet ha condemnat l'agressió: "El Col·legi rebutja qualsevol violència i recorda que informar és un dret"