01 de febrer de 2018
01.02.2018

Madrenas renuncia al sou d'alcaldessa i deixa el Consell Comarcal

L'alcaldessa assegura que, malgrat la tasca al Parlament, Girona continuarà essent la seva prioritat absoluta

01.02.2018 | 10:06
Marta Madrenas.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha renunciat al seu sou de 68.500 euros anuals que percebia de l'Ajuntament mentre sigui diputada al Parlament. La llei només permet als polítics cobrar un sou d'institucions públiques, i en aquest cas, Madrenas ha decidit quedar-se amb el de la cambra catalana, tal com van fer els seus antecessors i també diputats Carles Puigdemont i Joaquim Nadal.

El seu salari base com a diputada seran 2.871 euros mensuals, al qual se li han de sumar diversos complements: el que cobrarà, segur, és el de desplaçaments, que són 28.002 euros anuals per als diputats que resideixin a una distància d'entre 80 i 191 quilòmetres de Barcelona, com és el cas. També se li sumaran altres retribucions pertinents en cas que ocupi càrrecs en comissions o dins del grup parlamentari.

D'altra banda, Madrenas també ha anunciat que el 17 de gener va abandonar el Consell Comarcal del Gironès. El seu lloc serà ocupat pel tinent d'alcalde de Girona Joan Alcalà.

En una entrada al seu bloc, titulada Alcaldessa i diputada, Madrenas va valorar ahir la nova etapa que obre com a diputada al Parlament. En aquest sentit, es va mostrar convençuda que el municipialisme és «una peça clau per fer aquest nou país», i sobretot, per «garantir la cohesió social que mai hem de perdre». Per això, malgrat començar aquest nou periple, va garantir que la seva dedicació a l'Ajuntament «continuarà sent absoluta» i que seguirà tirant endavant el seu projecte de ciutat, «que es basa en posar les persones al capdavant i definir una Girona integrada i compacta». També es va comprometre a defensar els interessos de la ciutat des del Parlament.

«Qüestió de dies»

Pel que fa a la investidura, es va mostrar convençuda que ben aviat hi haurà un govern amb Carles Puigdemont al capdavant. «No va poder ser, però amb la convicció i fermesa que hem demostrat els independentistes aquests últims anys, segur que serà una qüestió de dies i ben aviat tindrem president i govern per avançar cap a la República», va escriure.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook