El grup municipal de Plataforma per Catalunya (PxC) acusa l'equip de govern de Salt (Gironès) d'ocultar que la Policia Municipal va identificar l'autor de l'atemptat de la Rambla de Barcelona del 17 d'agost passat per resar prop de la comissaria el gener del 2016. En un comunicat, el partit critica que "una vegada més" els veïns de Salt s'hagin assabentat "d'informació important" a través dels mitjans de comunicació. "Ni tan sols s'ha comentat a la Junta de Portaveus", critiquen. PxC assegura que el govern municipal "acostuma a tenir aquestes pràctiques" que, opinen, "generen un clima de desconfiança dins del consistori". La formació, que té dos regidors al ple, exigeix a l'alcalde que "doni explicacions" i fixi una data per convocar la Junta Local de Seguretat. L'equip de govern ressalta que el van identificar en el marc d'un "control rutinari".

La Policia Municipal de Salt va identificar el gener del 2016 l'autor de l'atemptat de la Rambla de Barcelona, Younes Abouyaaqoub, i dues persones més que estaven resant a l'entorn de la comissaria que comparteixen amb els Mossos d'Esquadra. Segons fonts municipals, la identificació es va fer durant un "control rutinari" i la informació es va incloure a la base de dades policial. Tot i que l'ajuntament no va confirmar la identitat de les altres dues persones, fonts policials indicaven que serien el seu germà, Houssaine Abouyaaqoub i Mohamed Hichamy, terroristes abatuts a Cambrils.

El grup municipal de PxC acusa l'alcalde d'haver "amagat informació". "L'alcalde amaga la informació més important i rellevant per als saltencs i la primera notícia que tenim és a través dels mitjans de comunicació", lamenten en un comunicat.

El portaveu de PxC, Sergi Fabri, reclama a l'alcalde Jordi Viñas que "doni explicacions". En concret, que expliqui per què s'ha "amagat" aquesta informació, què hi feia el terrorista "resant a la vila", que detalli si és que en algun moment havia viscut a Salt o quins vincles tenia amb la població. "Hi ha un gran cúmul de preguntes de les quals els saltencs mereixem resposta", conclou.

L'equip de govern de Salt insisteix que es va tractar d'una identificació en el marc d'un "control rutinari" i que no va ser una actuació "com tantes altres" i que "no va generar cap més recorregut".

En un comunicat, l'equip de govern assenyala que la informació està "descontextualitzada en el temps", perquè van identificar els tres homes i un vehicle per causes que no tenen res a veure amb el terrorisme.

En relació a l'acusació de "poca transparència", remarquen que "tot allò rellevant" s'ha compartit "sempre" amb tots els grups municipals i acusen PxC d'utilitzar la informació "de forma interessada".