21 de març de 2018
21.03.2018

L'Escola Pompeu Fabra lliura un miler de mòbils a la deixalleria de Salt

Es convertiran en 40 qiols de plàstic,13 quilos de metalls, 1 quilo de metalls preciosos i 6 quilo de materials no aprofitables

21.03.2018 | 12:22
Un moment de la visita.

La Deixalleria de Salt va rebre dimarts un miler de mòbils provinents d'una campanya de sensibilització ambiental realitzada per l'alumnat de segon d'ESO de l'Escola Pompeu Fabra. Des de l'inici de curs i fins a dia d'avui l'alumnat ha fet activitats relacionades amb el coneixement dels recursos naturals necessaris per a la fabricació d'un mòbil.

Marta Guillaumes, regidora d'Entorn Natural i medi ambient, va fer l'acollida juntament amb totes les persones encarregades de la gestió de residus a Salt (representants dels gestors de residus, el tècnic municipal i la treballadora de la deixalleria) i va recordar als alumnes perquè és important reciclar.Es va realitzar el pesatge dels mòbils donats per l'escola i s'ha fet una estimació dels kg de materials que es podran obtenir després del seu reciclatge.

El resultat va ser de 60 quilos de massa total de mòbils donats que es convertiran en 40 quilos de plàstic,13 quilos de metalls, un quilo de metalls preciosos i sis quilos de materials no aprofitables.

La regidora també va recordar que des de l'Ajuntament de Salt es porta a terme la campanya «A Salt, les 4 R!» que té com a principals objectius, promoure la recollida selectiva de residus, una correcta separació dels residus en origen per així garantir la seva màxima recuperació a través d´accions concretes de sensibilització (escoles, instituts i associacions) i el bon ús dels contenidors de recollida de residus. I també fomentar l´ús de la deixalleria (la fixa i la mòbil).

Per finalitzar la regidora va posar èmfasi en el poder que tenen les petites accions quotidianes relacionades amb el reciclatge i en l'important repte que tenim a Salt i a molts municipis de Catalunya de convertir el residu en recurs i aconseguir així tancar els cicles de la matèria i l'energia.

L'activitat va finalitzar amb una visita guiada a la deixalleria per part del tècnic de medi ambient on van observar el funcionament d'aquest equipament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook