Els regidors d'ERC-MES a Girona Martí Terés i Pere Albertí han donat suport a Maria Mercè Roca i han anunciat que no aniran a les llistes del 2019. Tots dos lamenten que Maria Mercè Roca no es presenti com a cap de llista a l'Ajuntament de Girona per a les municipals del 2019. L'actual portaveu del grup ha assegurat que no s'ha aconseguit crear «el clima de treball fluid i de confiança mútua» que és necessari entre l'executiva local i el grup municipal. Per això, com que el seu paper no es podria desenvolupar «amb les garanties necessàries», Maria Mercè Roca ha decidit no anar a llistes.

Martí Terés ha assegurat que el sentiment que viu Roca és el mateix que tenen tant ell com Albertí. «Som un equip, i això és el que també vivim i sentim els altres», afirma. Terés explica que tant amb l'antiga executiva local d'ERC com amb la nova -es va renovar el 12 d'abril- han «constatat» com els seus membres no confiaven en el projecte de Maria Mercè Roca. Ni tampoc amb ells com a regidors.

«En qualsevol cas, si falta la confiança i no es creu ni amb el to ni amb l'estil de fer les coses, el millor en aquests casos és deixar-ho estar», diu el regidor. Terés creu que, a nivell local, l'executiva d'ERC ha «qüestionat» l'actual portaveu «massa vegades», i que això ha derivat en una pèrdua de confiança «mútua». Per això, ell també ha decidit no tornar a anar a llistes a les properes municipals.

«Treballar des del carrer»

Per la seva banda, Pere Albertí -que forma part de MES- també ha anunciat que, si es repeteix la coalició i Maria Mercè Roca no l'encapçala, «en cap cas» es presentarà a llistes. El regidor assegura que des de principi de mandat ha treballat «a gust» amb l'actual portaveu, amb qui comparteix "al 100%" la idea del projecte de ciutat per Girona.

«Una ciutat bastida des de l'equitat i les polítiques socials; i sobretot, treballant des del carrer, recorrent quilòmetres i quilòmetres parlant amb les entitats i els ciutadans», explica el regidor. Per això, Pere Albertí se solidaritza amb Maria Mercè Roca i assegura que des de fa temps s'han sentit «molt sols», perquè no han rebut suport des de l'executiva local d'ERC.

«Reiteradament vaig demanar que la situació fes un tomb i que des de l'executiva es recolzés el grup municipal, però això no ha arribat mai; i la paciència té un límit», diu Albertí. El regidor també assegura que el seu «compromís» es mantindrà fins a les eleccions del 2019, com també han deixat clar tant Roca com Terés.

Albertí també ha dit que, si MES decideix no repetir l'acord amb ERC per Girona i impulsa una llista en solitari, aleshores podria replantejar-se la decisió. «En aquest cas, tot i ser coneixedor que dins la meva formació hi ha gent amb més vàlua, estic disposat a allò que se'm demani perquè la veu del socialisme sobiranista té molt a dir a la ciutat», ha valorat.

«És prematur»

El quart regidor d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona, Miquel Poch, assegura que encara «és prematur» prendre una decisió. Poch, que a l'octubre va prendre possessió de l'acta de regidor en substitució de Ricard Calvo -que hi va renunciar- diu que dona «suport» i que comparteix «tot el que ha fet Maria Mercè Roca». Però també precisa que no fa ni una setmana que la nova executiva local d'ERC a Girona ha començat a treballar, i que per això cal esperar.

«Veurem més endavant si continuo a llistes o no», precisa Poch, deixant clar que en qualsevol cas això serà una decisió del partit. «Dependrà de si els militants i l'assemblea em proposen», diu posant-se a disposició d'ERC.