Un grup de persones amb passamuntanyes i la cara tapada van fer malbé la nit de dimarts a dimecres els tòtems dedicats als polítics presos i als consellers que estan a l´estranger que s´exhibeixen just al costat de l´edifici de la Generalitat a Girona, molt a prop de la comissaria dels Mossos. Alguns veïns de la ciutat els van enxampar quan tallaven i arrencaven les lones amb les cares i els van gravar amb el mòbil, tot reclamant-los que s'aturessin i que mostressin el rostre; la Policia Municipal de Girona ha identificat cinc dels presumptes autors de l´arrencada, que seran citats a declarar davant d´un jutjat un cop completat l´atestat. El coordinador de l´ANC a Girona, Àdam Bertran, va explicar que ahir mateix tenien previst presentar denúncia davant dels Mossos d'Esquadra i va alertar que no restaran «impassibles davant la intolerància».

De fet, des de l'ANC van assegurar que la mateixa nit s´havien produït altres actes vandàlics en uns murals i que també havien tallat uns llaços grocs que hi havia davant l'Ateneu. Les nou escultures amb divuit cares, creades per un grup de veïns de Lladó, estaven inicialment a la plaça Independència però just abans de Sant Jordi es van traslladar al darrere de l'edifici de la Generalitat, a l'avinguda Jaume I. A la plaça Independència també havien patit agressions en almenys dues ocasions.

Un grup de persones amb passamuntanyes, les cares tapades i equipats amb motxilles van arrencar de nit les lones amb les cares dels consellers destituïts, els que estan a «l'exili» i els «Jordis» que hi havia als tòtems, que un grup de veïns de Lladó va crear fa uns mesos. Diversos veïns van veure com estaven perpetrant les destrosses i els van gravar amb els seus dispositius mòbils. Al vídeo es pot veure com trenquen les lones i se les emporten. Els autors de la gravació els demanen que s'aturin i que «ensenyin la cara». L´ANC de Girona va denunciar públicament les imatges i el seu president va anunciar la seva intenció de posar denúncia als Mossos, amb la intenció que la policia pugui identificar-ne els responsables a través de les imatges. «No restarem impassibles davant la intolerància», va afirmar. Les escultures han estat objecte de diverses bretolades durant els darrers mesos. «Un altre cop la intolerància ha volgut silenciar les veus de la dignitat», va escriure l´ANC gironina al Twitter.