16 de maig de 2018
16.05.2018

Simula un ingrés bancari amb un sobre buit i estafa 900 € al venedor d'un mòbil a Girona

Els Mossos detenen l´estafador in fraganti i eviten que cometi un nou engany

16.05.2018 | 10:07

Els Mossos d'Esquadra han detingut un presumpte estafador que va simular un ingrés bancari amb un sobre buit i va estafar 900 euros al venedor d'un mòbil a Girona.

El van arrestar in fraganti a la plaça del Lleó quan volia enganyar una nova víctima amb el mateix sistema.

L'arrestat, que compta amb antecedents pels mateixos fets, és un jove de 22 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres. Ha quedat arrestat com a presumpte autor d'un delicte d'estafa.

Tot es remunta al 30 d'abril es va tenir coneixement que s'havia produït una estafa a la ciutat de Girona en el marc d'una compravenda d'un telèfon mòbil d'alta gamma, valorat en 900 euros, a través d'una plataforma d'internet d'objectes de segona mà.

Sobre buit

L'estafador va insistir en fer un ingrés al compte bancari de la víctima previ a la formalització de la compravenda. En el moment de lliurar el mòbil, la víctima va comprovar, a través de l'extracte bancari, que presumptament s'havia fet l'ingrés de la quantia acordada, 900 euros.

L'estafador, però, va introduir un sobre buit en un caixer automàtic amb l'import pactat sense que la víctima ho pogués verificar immediatament, de manera que li va lliurar el telèfon mòbil. Al primer dia hàbil posterior, quan els treballadors de l'entitat bancària van comptabilitzar els ingressos, es va detectar l'engany.

El passat 13 de maig, pels voltants de les set de la tarda, els Mossos van detenir l'estafador in fraganti a la Plaça del Lleó quan volia enganyar una nova víctima amb el mateix sistema.

Cal destacar que l'autor canviava sovint de nom de perfil per dificultar la seva identificació en la reiteració delictiva.

El detingut, a qui li consten antecedents pels mateixos fets, va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Els Mossos recomanen que s'utilitzin plataformes d'internet segures i que abans de fer qualsevol transacció econòmica es verifiqui que no sigui un engany.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook