L'equip de govern de Girona ha retirat de l'ordre del dia del ple de dilluns l'aprovació definitiva de l'establiment de servei públic i el reglament de l'emissora de ràdio municipal, ja que els estudis econòmics que s'havien fet no eren correctes i per tant el reglament s'haurà de refer, tasca que comportarà uns mesos. La idea inicial del govern era treure la freqüència a concurs per 30.000 euros, ja que municipalitzar resultaria massa car (ascendiria a uns 230.000 euros). Ara, l'equip de govern manté la voluntat de treure la freqüència a concurs, però haurà de refer els càlculs econòmics. La proposta, però, no convenç alguns grups de l'oposició, especialment CUP i PSC, que defensen una gestió directa. Provisionalment, el govern local es planteja allargar durant uns mesos la programació actual que fa FEM Girona amb un contracte menor, a l'espera de tenir els estudis econòmics definitius.

Des de l'any 2012, la freqüència de ràdio municipal estava gestionada per La Xarxa, que fins ara han estat oferint continguts de proximitat a través d'un subcontracte amb la productora Girona Ràdio S.L., que ha ofert la programació gironina a través de FEM Girona. L'octubre de 2017 va caducar l'encomana de gestió a la Xarxa, i malgrat que l'Ajuntament la va prorrogar sis mesos, el conveni es va extingir oficialment el passat 30 de març i La Xarxa va anunciar que no hi estava més interessada.

Davant d'això, el consistori va encarregar a la productora que continués fent la programació gironina fins al 30 de juny, i després d'estudiar diversos escenaris econòmics, va anunciar la intenció de treure a concurs la gestió de la freqüència. Amb les xifres que tenia sobre la taula, el govern local va decidir que no podia assumir una municipalització, ja que ascendiria a uns 230.000 euros, i tampoc va arribar a un acord econòmic amb la productora per tal que FEM Girona pogués mantenir les seves emissions. Per tant, va considerar que la millor opció era treure a concurs la gestió per 30.000 euros. Els tècnics municipals, però, han detectat que els càlculs no s'han fet de forma correcta i per això n'han frenat l'aprovació a ple.

CUP i PSC, mentrestant, consideren que 30.000 euros són totalment insuficients per oferir una programació de qualitat i que difongui informació de manera veraç, objectiva, independent, plural i neutral, tal com establia inicialment el reglament. De fet, cupaires i socialistes estan convençuts que la millor opció és una gestió directa per part del consistori, per tal que la ràdio pugui fer un veritable servei de ciutat.