La CUP-Crida per Girona ha denunciat la sobreocupació del macrocentre d'acollida que des del maig del 2017 agrupa els equipaments de la Misericòrdia i Oikia. La formació també reclama al govern de la ciutat el compliment dels acords del Ple municipal del 2017 segons els quals el consistori havia de treballar amb la DGAIA la cerca d'habitatges al municipi per a millorar el servei d'acolliment.

Concretament, la formació es refereix al centre Oikia, que va inaugurar-se amb una capacitat de vint places, però que des de fa mesos acull prop de quaranta adolescents. Els cupaires denuncien que tant les instal·lacions com els recursos humans dels quals disposa el centre són insuficients per a la prestació adequada del servei. Recentment el Síndic de Greuges ha emès una resolució demanant que l'ocupació del centre s'adeqüi als estàndards de qualitat residencials.

Aquest informe també insisteix a qüestionar la conveniència d'apostar per un macrocentre en un mateix gran equipament, projecte que contradiu una moció aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya el 9 de febrer del 2017.

Tres mesos més tard, el Ple de l'Ajuntament va acordar treballar amb la DGAIA per buscar habitatges d'acollida amb millors condicions, però no s'ha avançat al respecte i, a més, s'ha empitjorat la situació reforçant encara més el sistema d'acollida massificat.