La portaveu del grup municipal dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, va demanar ahir al govern una profunda reflexió per adoptar els canvis pertinents dels pressupostos participats de Girona. Paneque creu que és necessari que hi hagi una voluntat de diàleg i d'entesa entre tots els partits polítics de Girona amb l'objectiu de trobar fórmules de participació més aconseguides, eficaces, atractives i exitoses que l'actual model, que consideren «fallit».

La portaveu del PSC gironí va posar sobre la taula algunes de les qüestions que més s'han d'atendre presents en l'actual sistema de pressupostos participats: els índexs de participació, les obres no executades, alguns desacords provocats als barris pel seu mal funcionament, criteris inestables d'acceptació de projectes, processos deliberatius amb els veïns molt poc participats, inclusió de propostes que haurien de figurar en els pressupostos ordinaris o bé divisions veïnals dilucidades amb el vot entre propostes que bé podrien ser complementàries.

Treball en equip

Paneque confia que l'experiència respecte als pressupostos participats és clau per trobar un model més aconseguit i, d'aquesta manera, generar un major consens. La socialista està convençuda que Girona pot tenir un òrgan tècnic de participació eficient i un organisme de representació general de tots els barris, amb una representació equilibrada i completa.