03 de octubre de 2018
03.10.2018
Diari de Girona

Ciutadans vol que es garanteixi el castell de focs

La formació reclama un comunicat del govern local on es garanteixi que no se suspendrà cap acte

03.10.2018 | 00:25
Ciutadans vol que es garanteixi el castell de focs

La portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Girona, Míriam Pujola, ha presentat una moció per ser debatuda en el proper ple municipal amb l'objectiu d'aconseguir que el govern emeti un comunicat oficial «confirmant que aquest any no suspendrà cap acte de les Fires», que se celebraran el 26 d'octubre al 4 de novembre.

Ciutadans assegura que la seva intenció és evitar que l'alcaldessa «torni a suspendre de forma unilateral» el castell de focs d'artifici de les Fires de Sant Narcís. Sol ser l'activitat que tanca les festes gironines.

Pujola ha considerat «indigne» que l'alcaldessa de la ciutat «s'atrevís també a polititzar les fires de l'any passat» i que des del govern «s'arribés a amenaçar amb conseqüències els firaires que no volien tancar les atraccions ni la restauració». A més, ha assegurat que Madrenas «deu un agraïment als veïns de Vila-Roja», que van optar per tirar ells mateixos un castell de focs artificials perquè tots els gironins poguessin gaudir «d'una festa que havia decidit segrestar l'alcaldessa».

En la moció presentada, la portaveu de Cs també reclama que qualsevol esdeveniment oficial necessiti «l'acord previ per unanimitat de tots els grups municipals» per poder-se suspendre.

El focs es van suspendre arran del moment polític que vivia Catalunya i es van acabar fent per Sant Jordi. La decisió de suspendre el castell de focs artificials es va prendre, segons va indicar l'Ajuntament, arran del moment polític actual que vivia Catalunya i, especialment, després de les detencions que es van produir de diversos membres del govern de la Generalitat. A més, l'Ajuntament, «com a mostra de rebuig a l'empresonament dels consellers del govern», també va suspendre els concerts a La Copa d'un dels dies de les Fires. Aquell dia estava prevista l'actuació d'Oscar Mulero i de Kessel. Allò va suposar també mantenir tancades les barraques, i anul·lar la final del Concurs Intro Girona, dedicat a les bandes de música emergents. Algunes de les entitats que tenien barraca es van queixar i, després d'una reunió, es va assegurar que se les compensaria amb 200 euros a cada una pel tancament, que va suposar que no poguessin ingressar diners la nit dels concerts i que la nit sense els focs artificials no hi hagués tanta gent a la Copa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook