El ple municipal de l'Ajuntament de Salt va aprovar ahir l'expropiació acordada d'una finca de 238 metres quadrats del carrer Doctor Castany i a tocar del passeig dels Països Catalans. L'expropiació d'aquesta casa amb pati, situada al número 64 del vial, té un cost de 83.201,76 euros i es pagarà en dues fases. Primer, 46.287 euros, que es faran efectius abans del 15 de desembre de 2018, i un segon pagament de 36.914,76 euros, que es farà efectiu el 31 de gener de 2019. La finca està situada, en gran part, en un espai inclòs dins de la xarxa viària bàsica del Pla General.

L'expropiació es va aprovar amb els vots a favor de totes les formacions, a excepció dels dos regidors de PxC, que es van abstenir. El regidor no adscrit i membre del PDeCAT Josep Valentí va preguntar quin seria l'ús futur d'aquest espai i si s'enderrocaria i va demanar que es prenguin les mesures necessàries per tal d'evitar que s'ocupi. Jaume Torramadé (CiU) també va sol·licitar, en un termini de tres mesos, saber quina utilitat tindria aquest espai i va demanar, si era possible, que tingués un ús social si no s'enderrocava. El regidor d'Urbanisme, Àlex Barceló, va explicar que encara s'ha d'expropiaciar una altra finca del carrer per alinear el vial segons el Pla General i va indicar que es farà una inspecció a l'immoble per mirar-ne l'estat. També va deixar clar que la normativa té els usos molt restringits.

Mocions: Presos i menjadors

El ple també va aprovar una moció perquè l'Ajuntament demani l'absolució dels «presos polítics» amb el vot a favor d'ERC, IPS-CUP, Canviem Salt, els tres regidors no adscrits (militants del PDeCAT) i dos del tres de CiU, ja que Paco Honrado va abstenir-se. CiU té llibertat de vot en aquests temes. PSC, PxC i Ciutadans van votar-hi en contra. Pel que fa a la moció del PSC per aturar el decret dels menjadors escolars perquè es consensui amb la comunitat educativa va obtenir el suport d'ERC, CUP, Canviem Salt, PxC i els no adscrits. CiU i Ciutadans es van abstenir.