Els Mossos d'Esquadra busquen un jove que hauria fet tocaments al cul a dues noies ahir al matí a les Pedreres. Els fets haurien tingut lloc dimarts pels volts de les deu del matí. Els Mossos van rebre l'avís a través del 112 i van actuar per requeriment.

Fonts policials van comentar que una noia va explicar als agents que li havien tocat el cul, i al cap de poca estona, una altra jove els va manifestar el mateix, a la zona de l'aparcament de Fora Muralla. De cap dels dos casos hi ha denúncies, segons els Mossos, i la policia ha obert una investigació.

Per la descripció de les víctimes, el presumpte agressor seria un menor de 16 de anys, de raça negra, que va abordar les noies en aquesta àrea propera a la Universitat de Girona i els va tocar el cul.

Una plataforma feminista -LesHèkates, Col·lectiu feminista interseccional de Girona- va difondre el tema a través de les xarxes socials i els regidors de la CUP de Girona també es van fer ressó.

Com que els fets van passar a prop de la Universitat de Girona, aquesta ha activat els seus protocols -asseguren des de la institució- per tal d'erradicar aquest tipus de conductes i donar suport a les víctimes. Des del 2007, la UdG disposa d'una unitat d'igualtat de gènere que va elaborar el protocol de prevenció i actuació davant de situacions de violència o d'assetjament per raó de sexe, gènere o sexualitat. En conèixer el cas de dimarts, la unitat d'igualtat es va activar per posar-se al servei d'aquestes persones i està en contacte amb els Mossos pels fets.