El director d'escena sevillà Rafael Rodríguez ha estat reconegut amb el Premi Fundació Princesa de Girona (FPdGi) Arts i Lletres 2019. El nom del premiat es va anunciar ahir en un acte celebrat davant gairebé 300 persones en el nou auditori Global Omnium a l'aquari de Sevilla, el primer que acollia aquest escenari.

El jurat va destacar del premiat «la seva capacitat per crear universos d'un profund atractiu plàstic i la seva visió de l'òpera com una eina de construcció social i individual, partint de lectures contemporànies des de l'ambició d'un diàleg amb el públic». Rafael Rodríguez (Sevilla, 1987) va agrair el reconeixement perquè posa en valor «el poder dels joves» i va voler dedicar el premi a tots els intèrprets, artistes i col·laboradors que materialitzen sobre els escenaris les seves idees. «Un director d'escena és un product manager que coordina el talent de moltes persones», va explicar.

El pròxim premi de la Fundació Princesa de Girona, en la seva categoria Social, es donarà a conèixer el pròxim 6 de març al complex cultural San Francisco de Càceres.