Si no hi ha una causa de darrera hora que ho impedeixi, l'Ajuntament preveu recuperar avui els dos carrils de circulació del carrer Riu Güell a l'alçada del pont del Dimoni en sentit Can Gibert del Pla. Des de fa mesos hi ha un carril en cada sentit tallat al trànsit per facilitar els treballs a la reivindicada infraestructura. Aquesta restricció en la circulació sol produir retencions de trànsit, sobretot en hores punta, ja que els dos carrils s'estrenyen i passen a ser un en aquell punt.

El tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha dit que només es tornaria a tallar si els darrers treballs pendents per acabar les obres ho requereixen per descarregar material i per motius de seguretat. De fet, la seguretat per als treballadors i per als ocupants dels vehixles ha estat una de les consignes d'Alcalà a l'hora de defensar el tall dels carrils de circulació al vial.

La previsió de l'Ajuntament és que les obres de reconstrucció del pont finalitzin abans d'acabar el mes de març, tot i que no hi haurà cap acte d'inauguració, sinó només una obertura de l'estructura.

El pont havia d'estar llest abans d'acabar l'any passat però la constructora va demanar una pròrroga de tres mesos que se li va concedir. Les tasques per tornar a posar el pont amb molts elements del pont original, de fa més de 600 anys, van començar el 27 de març de l'any passat.

La infraestructura servirà per creuar el riu Güell, en un punt molt semblant al que ja havia estat en el passat. No obstant, el retard en les obres i la proximitat amb l'altre pont han generat cert debat sobre la necessitat de col·locar el pont en aquest espai. Els treballs van a càrrec de l'empresa Salvador Serra SL i costen 408.012 euros. En els plens municipals de l'11 de març de 1981 i del 14 de setembre de 2010, es va aprovar per unanimitat la reconstrucció del pont.