El grup municipal Canviem Salt proposa crear una aplicació mòbil que faciliti la comunicació entre els veïns, l'administració i els cossos policials, davant "l'ascens de robatoris". La formació s'ha marcat la seguretat com un pilar prioritari en la seva candidatura per a les pròximes eleccions municipals. Així es va donar a conèixer diumenge en un acte a la vila.

D'altra banda, també consideren necessari que es creïn espais on es trobin els actors implicats en la seguretat i la ciutadania per intercanviar informació. L'objectiu és que hi hagi un retorn de dades sobre la situació a cada barri i a tot el municipi.

La formació considera important implicar a tota la ciutadania en aquesta qüestió. "Qui pot patir una agressió, qui pot patir una estrebada o trobar-se els vidres del cotxe trencats? Qualsevol veí o veïna, per això considerem necessari que el veïnatge tingui possibilitats d'implicar-se en la generació de les polítiques de seguretat ciutadana», va explicar Wilder Palacio cap de llista de l'agrupació.

També van assenyalar que la configuració de l'entorn és un factor determinant, "especialment pel que fa a l'aspecte de deixadesa, els punts foscos o espais bruts que donen sensació de degradació". Per això van assegurar que cal treballar "contra la deixadesa i l'incivisme, ja que reforcen la sensació d'inseguretat".

Davant d'això, la formació considera que cal fer canvis en la política de seguretat i que aquesta ha de ser "comunicativa, inclusiva i entendre que la configuració de la ciutat és un factor que incideix, en el cas de Salt, negativament", va assegurar Francesc Ortega candidat del grup municipal.

Per últim, van assenyalar que la població "pateix una sensació de desemparament per part de l'administració, ja que no compten amb dades o espais d'informació sobre el que està passant al municipi". Segons el grup, aquesta sensació retroalimenta la sensació d'impunitat. És per aquest motiu, que consideren necessari crear un projecte local de seguretat, a més d'optimitzar i invertir en més eines que facilitin la labor de la Policial Local.