22 de març de 2019
22.03.2019
Diari de Girona

L'Ajuntament de Girona canvia la pancarta

La junta electoral desestima el recurs i obliga l'Ajuntament a seguir el model de la Generalitat i penjar una amb el lema "Llibertat d'Expressió"

22.03.2019 | 14:30
L'Ajuntament de Girona canvia la pancarta

L'Ajuntament de Girona ha retirat la pancarta en suport als independentistes presos i l'ha tornada a substituir amb una altra que porta per lema 'Llibertat d'expressió' (com ja va fer davant les eleccions del 21-D). El consistori ha obeït així la resolució de la junta electoral de zona, que ha desestimat el recurs que va presentar l'Ajuntament i li havia donat de termini fins a la mitjanit per despenjar el cartell. A les sis de la tarda, un operari d'una empresa externa ha substituït una pancarta per una altra.

El de Girona se suma així als diversos ajuntaments catalans que, bé sigui perquè se'ls ha denunciat davant les juntes electorals, bé sigui per iniciativa pròpia, han despenjat les pancartes en suport als presos. En alguns casos, substituint-les també per altres cartells –alguns, imaginatius- o símbols (com ara flors grogues).

Poc després de les dues de la tarda, l'Ajuntament de Girona ha rebut la resposta de la junta electoral de zona. Li desestimava el recurs que va interposar i sostenia que l'ordre de retirar la pancarta en suport als presos s'havia de complir. A més, li marcava un termini clar: el cartell havia de ser fora abans de mitjanit.

El consistori ha tornat a repetir la mateixa fórmula que ja va fer servir a les eleccions del 21-D. Ha despenjat la pancarta i l'ha substituïda per una altra amb el lema 'Llibertat presos polítics'. El canvi s'ha fet a les sis de la tarda i l'ha dut a terme un operari d'una empresa externa.

Els ajuntaments gironins demanen "llibertat"

L'Ajuntament de Salt també va retirar la pancarta sobre la llibertat dels presos independentistes aquest dijous, després que li ho ordenés la junta electoral de zona. En aquest cas, Salt va apostar per canviar-la per una altra en hi posava 'Llibertat', sense especificar res més. El nou missatge està penjat al balcó de l'Ajuntament.

En el cas de l'Alt Empordà, hi ha tres ajuntaments que van ser denunciats per Cs a la Junta Electoral de Zona per tenir pancartes als edificis públics. Es tracta de Castelló d'Empúries, Port de la Selva i Figueres. El primer en treure-la va ser la capital altempordanesa, que va optar per situar-la en un edifici del costat de l'Ajuntament i que és de propietat privada. Castelló d'Empúries també ha traslladat la pancarta en un edifici privat i a la seu municipal hi ha un cartell que hi posa 'Defensem les nostres institucions'. Per la seva banda, Port de la Selva ha escollit una fórmula més original. Des d'aquest dijous, en el balcó de l'edifici consistorial es reclama 'Llibertat peixos pacífics'.

Al Baix Empordà, l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro també va despenjar la pancarta el cap de setmana. I novament, després de rebre un requeriment per part de la junta electoral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook