La fàbrica Hinojosa de Sarrià de Ter reduirà notablement el soroll quan es preveu que hagi finalizat la instal·lació de la coberta. Aquesta placa ha de cobrir els motors i turbines de vapor que hi ha al sostre de la fàbrica que generen alts decibels.

La construcció d'aquesta coberta ja ha començat i es preveu que els treballs finalitzin el pròxim mes de juliol, segons explica l'Ajuntament en un comunicat. Els tècnics de la Generalitat i el consistori han celebrat l'inici d'aquesta nova mesura i han explicat que «quan aquesta intervenció estigui finalitzada, serà la que reduirà més els decibels».

D'altra banda, aquesta setmana s'ha portat a terme la tercera reunió tècnica de seguiment de la implementació del Pla de Sorolls de l'empresa, amb la participació de la nova Directora de la Planta. També s'estan fent comprovacions dels resultats de les accions que es van implementant per reduir el soroll.

Pel que fa a les conseqüències acústiques provocades per les alarmes que s'activen quan salta una vàlvula, es milloraran els temps de detecció dels punts que ocasionen aquestes averies, per reduir el temps en què l'alarma està sonant.

Per últim, l'Ajuntament ha demat a Hinojosa una reunió urgent per abordar el Pla d'Olors presentat recentment, del que només falta l'aval de la Generalitat. Tot i que encara no està aprovat, la planta ja l'ha posat en marxa. Entre les accions, s'elevarà cinc metres la xemeneia principal.