29 de maig de 2019
29.05.2019
Diari de Girona

Col·loquen de nou les pancartes dels polítics presos a la Generalitat i a l'ajuntament de Girona

S'havien retirat durant els períodes electorals per ordre de la Junta Electoral . Port de la Selva torna a col·locar la de "Llibertat Peixos Pacífics"

29.05.2019 | 10:39
La pancarta de l'ajuntament de Girona

Les pancartes a favor de la llibertat dels polítics independentistes presos i el retorn dels qui varen marxar a un altre país s'han tornat a col·locar a les façanes de la seu de la Generalitat a Girona i a l'ajuntament de la ciutat.

Aquestes havien desaparegut arran de la petició de la Junta Electoral de retirar símbols de les façanes d'edificis públics per mantenir la imparcialitat en període electoral. A la seu de la Generalitat la pancarta no hi onejava des del 22 de març, poc abans de les Eleccions Generals.

La pancarta onejant a la seu de la Generalitat - E.B.


A l' ajuntament de Girona també hi torna a ser i també la va haver de treure arran d'una petició de la Junta Electoral de Zona, que va ser el resultat de dues denúncies. Una de Ciutadans i una altra del PPC.

En aquest consistori es va decidir llavors presentar un recurs en contra la resolució però finalment es va haver de treure i es va optar per penjar-ne un altra, on es podia llegir el lema "Llibertat d'Expressió"

D'altra banda, al Port de la Selva també han optat per tornar a col·locar la irònica pancarta "Llibertat Peixos Pacífics" que la Junta els havia obligat a retirar. El regidor Roger Pinart ho anuncia en un tuit.La pancarta va ser col·locada al març en substitució de les que donaven suport als presos independentistes i a favor de l'autodeterminació. L'Ajuntament va rebre l'acord de la Junta Electoral de Figueres de treure els "símbols" dels consistoris.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook