El Parlament de Catalunya va aprovar, ahir, per unanimitat, la Proposta de resolució sobre el manteniment de distribució elèctrica a Girona del PSC, on s’especifica que la Generalitat exigirà a la companyia Endesa la presentació d’un pla general d’inversió propi, un pla anual de manteniment de la xarxa de distribució de subministrament elèctric, on es detallin els plans de renovació d’instal·lacions, els programes de manteniment preventiu, predictiu i correctiu i el calendari d’execució de projectes.

Gestions des del febrer

Al mes de febrer, la portaveu del grup municipal socialista a Girona, Sílvia Paneque, va mantenir diferents reunions amb el grup del PSC al Parlament, com Eva Granados, Jordi Terrades i Rafel Bruguera per «traslladar-los que l’empresa Endesa tenia una xarxa de distribució de subministrament elèctric en mal estat a diferents barris de la ciutat». En aquell moment, el grup al Parlament va iniciar els tràmits i els contactes amb altres grups per aprovar l’esmentada Proposta de resolució.

Paneque va dir ahir que amb aquesta Proposta de resolució «ha quedat clar que Endesa té responsabilitats en els talls de llum per a tots els grups del Parlament de Catalunya, perquè s’hi indica amb claredat que els problemes han estat causats per una xarxa de distribució antiga i que necessita millores urgents».

Per a la socialista, aquesta qüestió té molta importància, perquè considera que els problemes dels talls de llum han succeït a diferents barris de Girona i que «la responsabilitat és de l’empresa i no pas de cap veí o veïna que té els seus rebuts al dia», va concloure.