El gegant del bricolatge Leroy Merlin ha inaugurat aquest dimecres la seva primera botiga a Girona, que ha suposat una inversió de 31 milions d'euros (MEUR) i ha permès creat més de 200 nous llocs de treball (sumant tant els directes com els indirectes). L'establiment, situat a la zona de l'Avellaneda, compta amb més d'11.500 metres quadrats de superfície comercial. Ofereix fins a 29.000 referències en estoc i 330.000 més sota comanda. La botiga, que a partir de demà s'obrirà al públic, se suma als vint punts de venda que la companyia ja té a Catalunya (tres dels quals, a comarques gironines). El director de Leroy Merlin a Girona, José Felipe Gómez, ha subratllat que l'establiment té "una clara vocació de servei" al comprador, amb l'objectiu de "fidelitzar-lo a través de l'ús i l'experiència amb els nostres productes".

Situada a la zona comercial de l'Avellaneda (al carrer Astúries, 66), al costat del supermercat Esclat, la botiga que Leroy Merlin obre a Girona ha suposat una inversió de 31 milions d'euros. L'establiment compta amb més d'11.500 metres quadrats de superfície, dels quals 7.000 corresponen a la zona de vendes, 3.000 més es destinen a patis de materials i els 1.500 restants, al món de la jardineria.

La botiga compta amb 29.000 referències en estoc i n'ofereix més de 330.000 sota comanda. Segons destaca Leroy Merlin en un comunicat, l'establiment és "un model de gestió eficient dels recursos i respecte per al medi ambient". Compta amb plaques solars (amb una potència instal·lada de 55,6 kWp), tot el seu sistema d'il·luminació és amb tecnologia LED (la qual cosa suposarà un estalvi energètic del 56%) i posa catorze carregadors per a cotxes elèctrics a disposició dels clients.

Amb l'obertura d'aquesta nova botiga a Girona, Leroy Merlin crea més de 200 llocs de treball (dels quals 154 són directes i 60 més, indirectes). La companyia destaca que, precisament, confia en empreses locals a l'hora de contractar "els serveis de neteja, instal·lació i seguretat, entre d'altres".

Durant la inauguració, el director de Leroy Merlin a Girona ha destacat que la nova botiga té "una clara vocació de servei" cap als gironins. I que busca fidelitzar-los "a través de l'ús i l'experiència amb els nostres productes, fent més assequibles i accessibles totes les solucions, garantides a la botiga o amb disponibilitat immediata".

Tot i que la inauguració s'hagi fet avui, la botiga no obrirà portes fins demà. El seu horari serà de dos quarts de deu del matí a les deu de la nit (de dilluns a dissabte, i també els diumenges i festius d'obertura). L'establiment a l'Avellaneda de Girona se suma als vint punts de venda que el gegant del bricolatge ja té repartits arreu de Catalunya (tres dels quals, a les comarques gironines).

Bricolatge i decoració

Amb la botiga de Girona, Leroy Merlin compta ja amb 135 punts de venda repartits arreu del territori estatal. La companyia, centrada en el condicionament de la llar, ofereix productes de bricolatge, construcció, decoració i jardineria. Arreu de l'Estat compta amb més de 13.500 col·laboradors (1.460 dels quals, a Catalunya). L'any passat, Leroy Merlin Espanya va facturar 2.182 milions d'euros.