15 de juny de 2019
15.06.2019
Diari de Girona

Videointerpretació en llengua de signes a les oficines de l'Ajuntament

La iniciativa, pionera a tot Catalunya, s'implantarà a les oficines d'informació i atenció ciutadana de Girona

15.06.2019 | 00:06
L'alcaldessa, amb l'Associació Gironina de Sords.

L'Ajuntament de Girona implantarà properament un sistema de videointerpretació en llengua de signes en les oficines d'informació i atenció ciutadana del municipi. La iniciativa, que és pionera a tot Catalunya, té com a objectiu facilitar la tramitació i les gestions que han de fer les persones sordes i amb discapacitat auditiva i, sobretot, fer possible que aquestes persones puguin accedir a la informació amb autonomia i en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania.

L'alcaldessa en funcions, Marta Madrenas, va anunciar la incorporació del nou servei al consistori coincidint amb la commemoració del Dia Nacional de les Llengües de Signes, al qual s'adherirà l'Ajuntament amb la il·luminació de la façana de l'edifici consistorial aquest vespre de color blau, i en el marc d'una trobada amb l'Associació Gironina de Sords. Per part de l'entitat, han assistit a la reunió la presidenta, Teresa Vila; la secretària, Clara Bacquelaine, i el tresorer, Salvador Valls, a més de diversos socis i sòcies. Els membres de l'associació oferiran formació al personal municipal.

El sistema el proporciona la plataforma SVIsual un projecte impulsat per la Fundació CNSE per a la Supressió de les Barreres de Comunicació en col·laboració amb la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE). Funciona de forma virtual a través d'un ordinador o d'un telèfon mòbil. Està disponible en llengua de signes espanyola, catalana, oral, a través de lectura labial o a través d'un sistema de xat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook