La convocatòria de la primera edició del Premi d'Emprenedoria de l'FP ha rebut vint projectes provinents de 35 alumnes de quatre centres educatius de Girona: l'institut Santa Eugènia, l'institut Montilivi, l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona i l'Escola Tècnica Girona. L'Ajuntament de Girona, a través de la Taula d'Empresa, Indústria i Ocupació de l'Agència de Promoció Econòmica de la ciutat, ha engegat aquest curs aquest reconeixement, que compta amb la col·laboració del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona.

Els guardons estan dividits en tres categories, cadascuna de les quals dotades amb un premi de 500 euros: millor idea d'emprenedoria, millor projecte col·laboratiu entre alumnat de diferents especialitats formatives i millor projecte d'impacte social a la ciutat. L'import del premi s'atorgarà al centre de formació professional guanyador perquè s'inverteixi en iniciatives o recursos d'impuls de l'emprenedoria.

La Comissió Avaluadora del Premi es reunirà per valorar els projectes d'acord amb els criteris que s'especifiquen a les bases reguladores del premi. Es valoraran especialment els projectes que responguin a les necessitats reals de la ciutat i que potenciïn oportunitats de negoci per al desenvolupament socioeconòmic del territori.

El Premi d'Emprenedoria pretén fomentar l'esperit emprenedor i innovador de l'alumnat de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior, i de l'alumnat dels programes de formació i inserció (PFI) de la ciutat.