L'Ajuntament de Girona ha designat aquesta setmana els nous regidors i regidores dels barris de la ciutat. El consistori va impulsar fa temps la figura de les regidories de barri amb l'objectiu de consolidar una política de proximitat i participació ciutadana. En aquesta legislatura, s'ha dividit la ciutat en trenta zones que s'han repartit entre els regidors i regidores de l'equip de govern.

La tinenta d'alcaldia i regidora d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, serà la regidora de barri de Palau-sacosta, Avellaneda, Mas Xirgu i Montilivi-La Creueta.

Per la seva banda, el tinent d'alcaldia i regidor d'Urbanisme i Activitats, Lluís Martí, serà el regidor responsable d'Eixample, Devesa-Güell, Mercadal, Figuerola-Bonastruc i Pla de Palau-Sant Pau.

El sector oest de la ciutat serà responsabilitat del tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut, Carles Ribas, que serà regidor de barri de Germans Sàbat, Domeny-Taialà, Torre de Taialà i Mas Catofa.

D'altra banda, la tinenta d'alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana Yanes, serà regidora de barri de Carme-Vista Alegre, Pedreres, Torre Gironella i Barri Vell.

Martí Terés serà regidor de barri a Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i Sant Narcís.

Núria Pi ho serà de Font de la Pólvora, Mas Ramada, Vila-roja i Grup Sant Daniel.

Marta Sureda serà la responsable de Campdorà-Gavarres, Pont Major, Sant Ponç i Fontajau.

Eva Palau seguirà sent regidora de barri de Montjuïc, Pujada de la Torrassa, Vall de Sant Daniel i Pedret.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que "la política de barris serà clau en el nou govern, hem fet una distribució que intenta respectar criteris de proximitat geogràfica i temàtica amb els regidors responsables. En la política de proximitat que desenvolupem, és molt important la presència dels regidors als barris, el coneixement constant de les seves necessitats i prioritats, i el contacte continu amb els veïns i veïnes. Amb la designació d'avui fem un pas endavant més, després de l'aprovació del cartipàs, en la recuperació de la normalitat en l'activitat municipal i en la relació entre l'Ajuntament i la ciutadania".