El grup municipal de Guanyem Girona reitera la seva voluntat d'enfortir l'escola bressol pública, de la qual l'Ajuntament en té competències exclusives tant de la contractació docent com dels edificis. Durant l'última setmana els regidors de la formació han visitat treballadors dels centres docents per conèixer les seves inquietuds i expectatives i examinar l'estat de les instal·lacions.

El regidor de Guanyem Girona, Pere Albertí, va assenyalar que la formació primerenca ha de ser una de les prioritats del consistori gironí: «Cal potenciar l'educació en l'etapa de 0 a 3 anys, ja que és on es construeixen els fonaments en hàbits, actituds i habilitats de cara a futures etapes» i va afegir que una de les reclamacions més habituals entre els educadors és la de «dignificar» la seva feina, exigint que se superi el model guarderia pensat només per la custòdia de les criatures.

Així, coincidint amb la demanda dels educadors, Guanyem Girona proposa recuperar els 2,5 docents retallats durant els anys de crisi: «Augmentar la ràtio de mestres per infants millorarà la qualitat de les llars, l'atenció i qualitat educatives que reben les criatures i les condicions laborals del personal», va assegurar Albertí.

Per últim, el regidor va reivindicar al govern municipal que escolti les demandes que exigeixen una major estabilitat de la plantilla, la flexibilització de les substitucions i baixes, recuperar els equips de suport psicopedagògic o adaptar les instal·lacions a les necessitats actuals.