28 de agost de 2019
28.08.2019
Diari de Girona

Arganda del Rey, com Girona fa dos anys

Les imatges dels comerciants i veïns de la població madrilenya traient aigua i restes de la pedregada als carrers i generant muntanyes blanques fruit d'una forta tempesta són pràcticament idèntiques a les que es van viure a finals del juny de 2017 en diferents punts de Girona, com ara a la plaça Catalunya, però també al Mercadal, Sant Narcís i l'Eixample · I a ple estiu

27.08.2019 | 23:59
Arganda del Rey, com Girona fa dos anys

Veïns i botiguers amb cubells traient aigua de l'interior dels seus comerços, també amb escombres i fregones, els serveis municipals de neteja, la policia i els Bombers desbordats, vehicles atrapats i negats en garatges, cotxes pràcticament nedant per les carreteres i els rius d'aigua dels carrers, acusacions de manca de previsió cap a l'Ajuntament i reclamacions pels danys a assegurances i al mateix Ajuntament. En ple estiu.

La descripció podria correspondre perfectament a les afectacions per la pedragada que va caure a la ciutat de Girona el 30 de juny de l'any 2017. Però són de la localitat madrilenya d'Arganda del Rey. Pràcticament una successió de fets clavats als que va viure Girona fa poc més de dos anys. Fins i tot s'han repetit les imatges de les muntanyes blanques de calamarsa al mig dels carrers, davant dels comerços, amb els botiguers desesperats. Qui no recorda la treballadora d'una botiga de vestits de núvia de la plaça Catalunya de Girona plorant, a les fosques, al cim del taulell de la botiga? O les excavadores agafant aquestes muntanyes i abocant-les al riu Onyar?

El servei d'emergències de la comunitat de Madrid va atendre 1.134 expedients entre les quatre de la tarda i les nou del vespre d'aquest dilluns, sobretot per afectacions a Arganda del Rey, Valdemoro, Pinto, Rivas, Getafe, Fuenlabrada i a la mateixa capital de l'Estat.

52 litres/m2 en trenta minuts

A Girona, fa poc més de dos anys, les imatges es van produir després que caiguessin 52 litres per metre quadrat en mitja hora amb fortes ratxes de vent i calamarsa, i el telèfon d'emergències va rebre 299 trucades a causa de les fortes pluges, la gran majoria a la comarca del Gironès (276 trucades). A Madrid, aquest dilluns, a la població de Tielmes van ser 59,4 litres per metre quadrat en una hora, mentre que a Arganda del Rey van ser 57 litres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit