Els carrers de Girona han acollit aquest vespre una multitudinària marxa de torxes i manifestació per commemorar el segon aniversari del referèndum de l'1-O. Segons la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra, hi han participat 13.000 persones.

Després de sortir de la plaça del Vi, la marxa ha entrat al Barri Vell pel carrer Ciutadans i Ballesteries fins a arribar a la plaça Sant Feliu. Des d'allà s'ha dirigit cap als Jutjats de Girona, des d'on han enfilat l'avinguda Jaume I per arribar a la subdelegació del govern espanyol i la plaça de l'1 d'Octubre.

«Llibertat presos polítics», «els carrers seran sempre nostres», «fora les forces de l'ocupació», i «1 d'ocrubre, ni oblit ni perdó» són algunes de les consignes més corejades pels manifestants.

Els manifestants han demanat unitat a les forces independentistes. Durant els parlaments, diverses entitats i formacions independentistes a l'Ajuntament de Girona han reclamat la llibertat dels líders polítics empresonats i dels membres del CDR acusats de terrorisme. El portaveu de l'entitat organitzadora Girona Vota, Sergi Font, també ha exigit que "la mobilització i organització popular" serà "clau" per a articular "una nova estratègia independentista". La marxa de torxes s'havia de fer l'11 de setembre però a causa de la pluja es va suspendre.