Arran de la sentència del procés publicada aquest matí, l'ajuntament de Girona ha decidit "suspendre totes les activitats institucionals i municipals fins al ple extraordinari de rebuig a les condemnes".

A Figueres, l'alcaldessa Agnès Lladó, ha pres la mateixa decisió. "L'Ajuntament de Figueres suspèn totes les activitats institucionals des d'ara mateix fins a la celebració d'un ple extraordinari de rebuig a les condemnes", informa el consistori de la capital de l'Alt Empordà.

En d'altres municipis gironins, s'han emès comunicats similars com a mostra de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem.

Per la seva banda, estudiants, professors i personal de la UdG ha abandonat l'activitat i s'ha concentrat davant la seu del rectorat de la universitat, a la plaça Sant Domènec de Girona.

Així mateix, a partir de les 10 del matí personal de la Generalitat ha començat a concentrar-se davant la seu de Girona. Aquest ha estat el punt on han acabat confluint estudiants de la UdG i molta població de la ciutat. A les 11 del matí, ja hi havia més de dues mil persones, i els accessos des de la Gran Via de Jaume I i la plaça Catalunya estaven tallats.

Segueix el minut a minut de les reaccions a diaridegirona.cat