Tres activistes de l'Espai Antiracista de Girona i Salt investigats per un delicte d'odi arran d'una querella que va interposar un regidor de Plataforma per Catalunya de Salt (actualment de Vox) no han comparegut aquest migdia als Jutjats de Girona. PxC els va denunciar per "boicotejar sistemàticament" actes en els que participava el partit, com la parada de Sant Jordi al passeig de la població.

En suport a la causa oberta contra els encausats, unes dues-centes persones han tallat un carril del trànsit i han realitzat una seguda davant dels jutjats.

L'advocat dels encausats, Benet Salellas, ha explicat que "avui tenim un judici contra tres persones que es van manifestar contra l'extrema dreta. Es jutgen els drets fonamentals. No volem un país on els masclistes i els 'homòfobs' ens governin." Salellas ha afegit que "cada dia hem de ser més els que estem disposats a treballar per una república justa, solidària i compartida per tots."

Davant els jutjats hi ha una desena d'efectius dels Mossos custodiant l'òrgan.

Quan acabi la vista, els manifestants continuaran les mobilitzacions darrere una pancarta on s'hi pot llegir 'Sols el poble salva al poble'.