El Teatre-Circ Rosa Raluy serà el circ de la Fires de Sant Narcís després de guanyar el concurs públic que havia obert l'Ajuntament de Girona i al qual també s'havia presentat una altra oferta, a càrrec del Circo Italiano. La decisió es va prendre tot just a finals de la setmana passada. El circ estarà a Girona del 24 d'octubre 2019 al 3 de novembre de 2019, ambdós inclosos.

El primer dia només tindrà una funció i s'ha catalogat com a «dia de l'espectador». També s'ha previst com a dia de l'espectador l'espectacle corresponent al dijous 31 d'octubre. Les entrades es poden comprar a la pàgina web del mateix circ.

El circ arriba a Girona després d'actuar a Sant Feliu de Guíxols i està fent la seva primera gira amb l'espectacle Verkante i va néixer a inicis d'aquest any després que Rosa Raluy se separés del circ Historic Raluy per crear el seu propi circ. El nou projecte emergeix amb William Giribaldi, gestor i artista de circ amb una llarga trajectòria.

Vekante és una paraula en esperanto que significa «despertar». El xou inclou ballarins, pallassos, actors i acròbates, entre d'altres, en una carpa amb una disposició de les butaques sense escales, un concepte entre el circ i el teatre. Segons el mateix circ l'espectacle està «carregat d'emoció i ple de significats eloqüents. Les múltiples claus de lectura deixen a l'espectador la possibilitat de gaudir-lo de manera íntima i personal».

La carpa s'està instal·lant a l'espai públic que actua com a aparcament gratuït durant l'any i que està situat entre la rambla Xavier Cugat, carrer Amical Mauthausen, el carrer Font de l'Abella i el carrer del Pont de la Barca, amb un metratge aproximat de superfície de 6.725 metres quadrats. Per tant, a l'esplanada entre el König La Font i el complex dels Ocine.

En el procés d'elecció de l'Ajuntament de Girona s'han tingut en compte criteris com l'oferta econòmica, però també el projecte artístic, les possibles accions socials, el preu de les entrades, la memòria de seguretat i les característiques tècniques.

L'Ajuntament de Girona va decidir tornar a obrir un concurs públic per escollir el circ de les Fires de Sant Narcís després que l'any passat el consistori no va triar cap circ. Va ser just l'any que a la Cúpula de les Arts s'hi va programar el circ Charlie Rivel, en un solar privat.

L'any 2017 havia estat el primer any en què l'Ajuntament feia un concurs, obligat per una llei estatal. L'any 2016 és quan hi va haver la polèmica entre l'alcaldessa, Marta Madrenas, i els responsables del Circ Raluy Legacy per un cartell que es va considerar sexista.