30 de octubre de 2019
30.10.2019
Diari de Girona
FIRES DE GIRONA

La Marató de Donació de Sang de les Fires de Girona vol aconseguir 600 donacions

Es podrà donar sang el dia 1 de novembre en un envelat ubicat a la plaça de Catalunya i les puntuable per la Festa Major dels Quatre Rius

30.10.2019 | 18:00
Imatge d'una de les maratons de Fires

Girona acollirà la tercera edició de la Marató de Donació de Sang per les Fires de Sant Narcís,aquest divendres, dia 1 de novembre,. Es podrà donar sang durant pràcticament tota la Diada de Tots Sants, de les 10 a les 21 h, en un envelat ubicat a la plaça de Catalunya de la ciutat. L'objectiu és arribar a les sis-centes donacions.

L'activitat està organitzada per l'Ajuntament de Girona, l'Associació de Donants de Sang, el Banc de Sang i Teixits i la Festa Major dels Quatre Rius. Precisament, la donació forma part de les proves de la Festa Major dels Quatre Rius i tothom que hi participi podrà donar un punt l'equip que prefereixi i guanyarà el que més donacions hagi aconseguit.

El mateix dia totes les persones donants d'entre 18 i 40 anys que vulguin podran aprofitar la donació de sang per fer-se donants voluntaris del registre de medul·la òssia. Aquest registre vol dir formar part d'una xarxa mundial de possibles donants, en el qual es consulta la seva compatibilitat amb malalts i malaltes de tot el món que pateixen leucèmia o altres malalties que afecten la medul·la òssia. Per fer-ho, els donants que ho vulguin, només caldrà que es dirigeixin al personal del Banc de Sang en el moment de fer l'entrevista mèdica abans de donar sang.

A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts. Els dies festius, com l'1 de novembre, aquest objectiu es complica ja que els centre fixes de donació estan tancats i s'organitzen un mínim de donacions de sang al territori. Per això és important assolir a Girona les 600 donacions.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: ser major d'edat, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Per donar sang no cal estar en dejú.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit