04 de novembre de 2019
04.11.2019
Diari de Girona
FIRES DE GIRONA

La Fira de Mostres creix i arriba als 84.000 visitants

El saló tanca la seva 58a edició amb un creixement del 7,78% respecte de l'any passat, malgrat els canvis de programació de Fires

03.11.2019 | 23:24
La Fira de Mostres creix i arriba als 84.000 visitants

La 58a edició de la Fira de Mostres de Girona va tancar ahir les seves portes amb l'assistència orientativa de prop de 84.000 visitants. El saló ha crescut un 7,78% respecte l'any passat, on hi va haver 78.000 assistents en els mateixos sis dies d'obertura. Coralí Cunyat, directora de Fira de Girona, va explicar poc abans de tancar l'edició d'aquest any que havia estat «una molt bona fira, millor que la de l'any anterior, malgrat la incertesa que hi havia abans de començar pel que fa a la situació política i als canvis en la programació de les Fires de Sant Narcís. A més, el temps, a diferència de fa un any, ens ha acompanyat».

A més de les xifres, el centenar d'activitats complementàries també han tingut molt bona acceptació. Cunyat va subratllar que «les xerrades havien tingut un alt percentatge d'ocupació; i algunes, com les de IDIBGI, que eren molt tècniques, havien arribat al centenar d'assistents».

També ha crescut l'Escenari Gastronòmic, que aquest any ha comptat amb 972 persones en 27 tastos programats –al 2018, hi va haver 900 assistents en 25 tastos. En referència a les enquestes fetes als expositors i als visitants, cal destacar que "el 80% de les empreses confirmen que tornaran l'any que ve, és una dada similar a la del 2018.

Balanç positiu de l'Ajuntament

L'Ajuntament va fer ahir un balanç «positiu» de les Fires de Sant Narcís d'enguany tot i la cancel·lació dels concerts i les barraques a la zona de la Copa. El regidor de Cultura, Carles Ribas, va assegurar que aquest any s'ha registrat «un augment de gent que han anat a les atraccions» instal·lades a la Devesa.

De la mateixa manera, el regidor de Cultura va agraïr «el comportament excels» dels «botellons» que reivindicatius per la falta de barraques, reiterant que no s'ha de «criminalitzar el jovent».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit