08 de juliol de 2020
08.07.2020
Diari de Girona

El Govern allotja els 34 joves migrants que es van tancar a la Universitat de Girona

Els joves protestaven per la retirada dels recursos públics i ajudes quan compleixen la majoria d'edat, i asseguraven que es veien obligats a malviure al carrer després de deixar la tutela de la Generalitat

08.07.2020 | 15:28
El Govern allotja els 34 joves migrants que es van tancar a la Universitat de Girona

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha trobat una solució habitacional i educativa pels 34 joves migrants que el passat 3 de març es van tancar a l'edifici de la Facultat d'Educació de la Universitat de Girona reclamant que es garantissin els seus drets.

En un comunicat aquest dimecres, la Generalitat ha informat que ha estudiat "de manera individualitzada" cadascun dels casos i ha estat en contacte amb els joves, amb la Plataforma Antiracista, amb els ens locals i amb les entitats per poder trobar una solució.

Els joves protestaven per la retirada dels recursos públics i ajudes quan compleixen la majoria d'edat, i asseguraven que es veien obligats a malviure al carrer després de deixar la tutela de la Generalitat.

La conselleria es va comprometre al març a trobar una alternativa per als nois, que finalment ha trobat en un recurs residencial on tots els joves tindran el suport d'un equip educatiu "perquè puguin desenvolupar el seu projecte d'emancipació".

El Govern ha recordat també que "quan les mesures preventives pel coronavirus van obligar a desallotjar l'Universitat de Girona", la conselleria va acollir els nois en un dels albergs de la Generalitat, on han estat atesos fins al dijous passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit